IN2BI, Microsoft Business Intelligence
data, stories & insights
rss | email | twitter

Gouden schoenen en een sportauto

De marathon is gelopen, de spelen zijn voorbij. Als je de afgelopen weken niet op vakantie bent geweest dan heb je waarschijnlijk ook genoten van al die sportieve prestaties.

Een van de leukste verhalen is die van onze gouden roeisters op de dubbel 2. Om constant herinnerd te worden aan hun doelstelling, die gouden plak (een echte BHAG) hadden ze gouden schoentjes in hun boot gemonteerd

Deze visualisatie van hun doel gecombineerd met de nodige talenten, een strakke planning van manager Verdonkschot en ongetwijfeld veel trainingsuurtjes zorgden ervoor dat Marit van Eupen en Kirsten Kolk op zondag 17 augustus het goud pakten en daarmee hun doel realiseerden.

Dit verhaal heeft me aan het denken gezet over het visualiseren van doelen en resultaten. Uiteraard is het dashboard op de pc van de manager hiervoor een goede plaats maar steeds vaker zie je ook niet elektronische uitingen:

  • de bel waaraan luid gerinkeld wordt bij het scoren van een nieuwe opdracht,
  • de prachtige posters bij een klant van mij met daarop afdelingsdoelen inclusief missies en visies
  • de wekelijks bijgewerkte salesfunnel op het whiteboard van de verkoopafdeling.

Dus als je je afvraagt waarom ik toch die foto van mijn twee prachtige pubers heb ingeruild voor die grote speelgoed-auto op mijn bureau … Tja, die pubers zijn prachtig maar ook een bron van zorgen en die sportauto een jongensdroom waar ik nog even nog harder voor moet werken.

» Similar Posts

  1. YTD%
  2. IJSCOs en KPIs
  3. Wat gaat goed en wat kan beter?

» Trackbacks & Pingbacks

    No trackbacks yet.

» Comments

    There are no comments.

Comments are closed